Gol Ramsey Bawa Kematian !!

Mungkin ini suatu kebetulan. Namun inilah ang terjadi. Pelik tapi benar..tetapi agak tahyul..hehehe. Setiap kali pemain tengah Arsenal, Aaron Ramsey menjaringkan gol penting untuk Arsenal, pasti akan ada personaliti atau individu terkenal yang akan meninggal dunia.

Kematian terbaru melibatkan penyanyi terkemuka, Whitney Houston. Whitney meninggal dunia beberapa jam selepas pemain berusia 21 tahun itu berjaya menyumbatkan gol dalam perlawanan menentang Sunderland Sabtu lalu.
Walaupun cuma satu kebetulan, namun ia kini menjadi bahan lawak dalam internet dan media- media Britain. Berikut kebetulan jaringannya yang menyebabkan kematian:-
1. May 1, 2011 : Aaron Ramsey jaringkan gol tunggal perlawanan menentang Manchester United keesokannya Osama Bin Laden telah meninggal dunia.
2. October 19, 2011 : Aaron Ramsey jaringkan gol tunggal perlawanan menentang Tottenham Hotspur, tiga hari kemudian ‘bos’ Apple, Steve Jobs menemui ajal.
2. October 19, 2011 : Aaron Ramsey jaringkan gol tunggal perlawanan menentang Olympique Marseille dan Muammar Gaddafi telah meninggal dunia.
3. February 11, 2012 : Aaron Ramsey jaringkan gol penting perlawanan menentang Sunderland dan keesokannya Whitney Houston ditemui mati.
Segala ‘kebetulan’ yang berlaku menyebabkan seorang peminatnya telah menulis dalam satu ruangan forum. Katanya;
” Saya risau keadaan akan menjadi ‘semakin tidak terkawal’ kalau dia berjaya menjaringkan gol lagi,”
Apepun, ni semua terjadi hanya kebetulan..sebagai orang islam kita wajib percaya,mati dan hidup kita milik Allah dan hanya Allah saja yang boleh tentukan.
Shares
Tags:,

4 Comments

Leave a Reply